КНИЖАРНИЦА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА МЕДИЦИНСКА ЛИТЕРАТУРА

тел. 0878 924 069 

city_centyr@abv.bg

No Image yet

Какво Предлагаме

Вашата кариера

Обучението по специалност „Медицина" (българоезично и англоезично обучение) отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Осъществява се само в редовна форма, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания за специалността.
Курсът на обучение е 6 години. Той включва 10 учебни семестъра и пред дипломен стаж, по време на който се полагат държавни изпити. След завършване на пълния курс на обучение студентите получават професионална квалификация „магистър-лекар" и придобиват образователно-квалификационна степен „магистър".
 Дипломираните лекари могат да продължат своето медицинско образование чрез системата на специализация за получаване на желана от тях медицинска специалност. Добрата подготовка на завършилите обучение в Медицински университет – Варна им предоставя възможност за много добра професионална реализация както в страната, така и в чужбина.
Завършилите чуждестранни и български студенти успешно приравняват дипломите си в други държави.

Четене, Учене ... учене, четене


"Студентът по медицина, който е влязъл със собствени усилия в Медицинския университет, е подготвен отчасти за това, което следва. 
А то е - заетост между 7 и 12 часа дневно. И четене през нощта за следващия ден. Не страничка, не две - а често по 30, 50 и дори по 100.

Няма да забравя равния тон на моята асистентка по анатомия, когато каза: „За утре имате вътрешни органи и перитонеум”. Само лекарите ще ме разберат.

И е напълно безсмислено да си спестяваш четенето, защото ще видиш отваряне на коремна кухина и коремни органи само веднъж - всяка група разполага само с един труп.

Като казах труп, това е една основателна причина хората да избягват лекарската професия. Не обичат да мислят за болести, за смърт, става им лошо дори от картинка. На повечето хора им призлява от кръв и не биха понесли дисекция на труп.

За мен също беше проблем в началото, но високите изисквания на моята преподавателка и многото четене насочиха ума ми в друга посока.

В момента четете думите на човек, който е препарирал трупно сърце, черен дроб и мозък."

Статия "КАКВО Е ДА СИ ЛЕКАР... " www.lentata.com

Ние сме винаги до Вас!

"Документ" това звучи гордо 🙂

Като започнем със:

Уважаеми кандидат-студенти, уведомяваме Ви, че резултатите от второ класиране за обучение срещу заплащане за специалностите "Здравен мениджмънт" - бакалавър и „Медицински оптик" можете да проверите тук или да изтеглите от тук.​

Преминем през:

 

И завършим със:

Вашата Докторска дисертация

Ние сме винаги до Вас!

Най-новите Учебници от всеки Чуждестранен издател

Direct from Elsevier

 

www.bookdepository.com

 

www.amazon.com Medical Books & Textbooks

 

eMEDICAL BOOKS

 

& many more

Кандидат студент с диплома

Всичко за Вашето обучение в Медицински Университет Варна

Кандидат студенти по медицина, студенти от всички курсове по медицина, специализанти по медицина, преподаватели по медицина.

Последни Новини FROM THE BLOG...

Нови издания, Нови книги, Новини за приемни изпити, Медицински Новини, нови услуги

Изкуството на медицината и силата на човешкото познание

Запитване :

* <- Задължително / Mendatory

Вашето Име
Вашият Email
Относно