Общи условия

Общи условия за ползване и пазаруване по електронен път от Интернет страницата на РИГ-3-ПРЕСС ООД https://city-studio-bg.com/

Предмет на общите условия

Настоящият документ съдържа общите условия, съгласно които РИГ-3-ПРЕСС ООД , със седалище и адрес на управление: гр. Варна, ул Иван Драсив 16, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 201444818 предоставя услуги и продукти на потребителите си чрез интернет магазина  city-studio-bg.com. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта и онлайн магазина.

1. Регистрация

 Регистрацията не е задължителна за пазаруване чрез онлайн магазина, но ползвателят трябва да посочи име и фамилия, валиден адрес за доставка, телефонен номер и e-mail адрес. Ако ползвателят се регистрира, може да попълни регистрационна форма, в която да посочи коректни данни, необходими за издаването на фактура. При регистрация или при покупка без регистрация с отбелязване в поле „Съгласен съм с условията” клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите общи условия и ги приема.

2. Условия за поръчка на стоки

2.1. Поръчка

 Доставката на стоки от книжарница „Сити Център“ чрез онлайн магазина става след направена поръчка за доставка на стока, в която клиентът посочва задължително начин на плащане, име и фамилия, адрес за доставка, е-mail и телефонен номер за връзка. Всяка валидна и приета поръчка от страна на клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

2.2. Потвърждение и изпълнение на поръчки

 Оператор потвърждава по телефона всяка поръчка, направена от клиента. Книжарница „Сити Център“ си запазва правото да не изпълни поръчка, направена чрез интернет магазина  , ако попълнените данни на клиента не са верни или ако няма наличност от поръчаната стока. Оператор е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail, ако са зададени коректно.

 Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 16:00 часа, и на следващия работен ден, ако е направена след 16,00 часа. В случай че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

 Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор. В случай на отказ от поръчка, ако клиентът е заплатил сума с кредитна или дебитна карта, тя се възстановява по сметката на клиента.

 Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

2.3. Срокове и цена на доставка

 При поръчка чрез куриерска фирма за територията на Република България – до три работни дни за областните градове или според графика на фирмата за доставка в малките населени места, като при възможност продуктът се доставя на следващия работен ден или на втория (икономична доставка), ако това е изрично избрано от клиента. Цената на доставка в рамките на Република България се определя от ежемесечните тарифи на куриерските фирми, с които книжарницата има договор. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока, преди да подпише товарителницата и да заплати дължимата сума в случаите на наложен платеж.

 Срокът на плащане за поръчки, при които се изисква предварително заплащане, е до 7 дни от датата на генериране на поръчка в уебсайта. След изтичането му и при ненаправено плащане поръчката се счита за отказана.

 При поръчка чрез куриерска фирма за доставка извън пределите на Република България – срокът за получаване е до 7 работни дни за Европа и до 10 работни дни за останалите континенти.

 При поръчка чрез Български пощи за доставка извън пределите на Република България – до 15 работни дни за Европа и до 30 работни дни за останалите контитенти.

2.4. Рекламации

 В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, операторът на книжарница „Сити Център“ е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка. В случай че продуктът бъде повреден при транспорта, той ще бъде заменен за сметка на изпращача.

 При констатация на дефектна стока до 24 ч. от получаването й и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката „Сити Център“ се ангажира тя да бъде подменена с нова или да бъде възстановена депозираната за стоката сума, съгласно чл. 55 от ЗЗП, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ. Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на „Сити Център“. При несъответствие на стоката с основните характеристики, посочени в страницата, се възстановява депозираната за стоката от потребителя сума, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 7 дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката. Изключение прави целостта на транспортната опаковка.

 Възстановяване на сумите става в 30-дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от купувача в декларация. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

2.5. Гаранционни условия

 При установен дефект, липсващи страници или части от книгата, разлепване или разшиване на корицата от книжното тяло книгата се заменя с нова. При закупуване на диск или други мултимедийни продукти в случай на физическа повреда или невъзможност да се отвори съдържанието посредством дигитален носител, артикулът се заменя с нов.

 Тези условия не важат за антикварните книги. Тъй като те са употребявани, „Сити Център“ не дава гаранция за добрия им търговски вид. В случай, че антикварната книга е с лош външен вид или повреди, това ще бъде упоменато в описанието към нея и ще се вижда на снимките и със заявката да я купи, купувачът се съгласява с това.

 За подменяне на стока поради дефект купувачът трябва да се обади на тел. 0878924069 в работно време – понеделник-петък от 9.00 до 17.00 ч. без събота и неделя и официалните празници и да посочи номер на товарителница за доставка. „Сити Център“ посочва адреса, на който клиентът да върне стоката, и куриерската фирма, с която работи. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 9.00 до 17.00 ч. В случай, че клиентът желае да върне книгата по друг начин, освен от предложения, разходите по връщането на стоката са за сметка на клиента.

2.6. Условия и начини на плащане

 Цените на стоките и услугите, описани на city-studio-bg.com, са с ДДС. РИГ-3-ПРЕСС  ООД си запазва правото по всяко време да променя цените без предварително уведомление, както и да коригира сгрешени технически и други параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн.

2.6.1. Наложен платеж

 При плащане с наложен платеж клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера заедно с транспортните разходи.

2.6.2. Банкова карта

 Плащането с банкова карта става от онлайн системата за картови разплащания. Клиентът се прехвърля към системата за онлайн картови разплащания, където въвежда данните за своята банкова карта и извършва дължимото плащане. В превода се включва цената на куриерската услуга за доставка и клиентът не дължи никакви допълнителни такси при получаването на стоката.

 Приемат се плащания чрез банкови карти MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, VISA, VISA Electron, V PAY.

 Клиентът трябва да попълни данни за картата (номер, дата на валидност, 3-цифрен код за сигурност, име на картодържателя, адрес).

2.6.3. Защита на картовите данни

 По време на процеса на проверка за автентичност персоналът на електронния магазин няма достъп до съдържанието на поверителни данни, които се обменят между картодържателя и банката, независимо от факта, че сделката се осъществява в интернет страницата на магазина.

 При избор на начин на плащане „по банков път”, след като клиентът направи поръчка, се генерира оферта с номер. Клиентът извършва банков превод по сметка на РИГ-3-ПРЕСС, като цитира номера на офертата като основание за превода. Валидността на офертата е три работни дни.

2.6.4. Купуване чрез кредит

Сайтът не предлага стоки за закупуване чрез кредит с изключение на покупките, направени посредством кредитна карта, която купувачът притежава.

3. Собственост над съдържанието

 Съдържанието на уебсайта, изразено в текст, изображения или мултимедия, е със защитени авторски права. Всички права, дори и тези, които изрично не са упоменати, са запазени. Използването на каквото и да е съдържание освен това, което не е в разрез с тези Условия за ползване, без писменото разрешение на РИГ-3-ПРЕСС ООД, е изрично забранено.

 Забранено е копирането, разпространението, съхраняването или по какъвто и да е друг начин използването на част или цялото съдържание в каквато и да било форма без изричното писмено разрешение на РИГ-3-ПРЕСС ООД.

 Имената на продукти, автори или дружества, упоменати в съдържанието на city-studio-bg.com, може да са запазени търговски марки или търговски имена на съответните им собственици или да са под защита на Закона за авторското право. Достъпът на потребителите до stenobooks.com по никакъв начин не следва да се възприема от потребителите като предоставяне на лиценз или право за ползване на която и да е марка или произведение.

4. Лични данни

 С регистрацията си на city-studio-bg.com потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация в stenobooks.com. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от city-studio-bg.com.

 Посещението и разглеждането на city-studio-bg.com не изисква регистрация от потребителите. За ползване на определени услуги, предлагани на  city-studio-bg.com, може да се изисква регистрация. city-studio-bg.com автоматично информира потребителите в какви случаи се изисква регистрация за ползване на услуги, предлагани на city-studio-bg.com.

 Със зареждане на city-studio-bg.com потребителят се съгласява, че РИГ-3-ПРЕСС  ООД може да съхранява и обработва в лог-файловете на сървъра city-studio-bg.com  данни за посещението му на сайта (IP адрес, cookies и т.н.), за да идентифицира потребителя и да удостовери началото на ползване на stenobooks.com, съответно съгласието на потребителя с настоящите общи условия.

 За да използва услугите на city-studio-bg.com, които изискват регистрация, потребителят е длъжен предварително да се регистрира, като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (online) в Интернет на страницата stenobooks.com. При попълване заявлението за регистрация в сайта потребителят се задължава да предостави данни относно самоличността или другите изискуеми от електронната форма на city-studio-bg.com  данни.

 Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията на city-studio-bg.com. Информацията включва и всяка друга, която потребителят въвежда, използва или предоставя при заявяване, получаване или използване на стоки и услуги чрез сайта (доколкото е приложимо), участие в промоции, томболи и състезания, попълване на анкетни карти, въпросници, формуляри и други. Потребителят може да поиска по всяко време достъп до коригиране или заличаване на регистрацията и прилежащата към нея информация от city-studio-bg.com.

 С приемане на настоящите общи условия потребителят се съгласява с обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг. Потребителят има право да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг, включително срещу получаването на промоционални оферти и реклами на продукти и услуги, като изпрати писмено съобщение на електронен адрес: [email protected].

 РИГ-3-ПРЕСС  ООД не носи отговорност за преки или косвени вреди, претърпени от потребителите в резултат от ползването или невъзможността за ползване на сайта city-studio-bg.com или свързаните и предоставяни чрез него услуги.

 Предоставените от потребителя лични данни не се отстъпват на трети лица за рекламни, промоционални или други цели.

5. Публикуване на коментари и участие във форуми на city-studio-bg.com

city-studio-bg.com  може да предостави на потребителите възможността да публикуват коментари за продуктите и услугите на РИГ-3-ПРЕСС  ООД и съдържанието на city-studio-bg.com . За публикуване на коментари на city-studio-bg.com  може да изисква регистрация на потребителите.

 Потребителите на stenobooks.com се задължават да не публикуват коментари или мнения с порнографско или нецензурно съдържание, такива, подтикващи към насилие, расова, етническа, сексуална или религиозна нетърпимост, уронващи престижа на РИГ-3-ПРЕСС  ООД или трети лица, или с каквото и да било друго съдържание, което нарушава законите на Република България. city-studio-bg.com има право да цензурира или изтрива коментари и мнения, публикувани на city-studio-bg.com в нарушение на правилата по предходното изречение.

 РИГ-3-ПРЕСС  ООД не носи отговорност за съдържанието, истинността и произхода на коментарите публикувани на city-studio-bg.com.

 РИГ-3-ПРЕСС  ООД има право да уведомява съответните органи или институции и да предоставя информация за автори на коментари или мнения, които нарушават българското законодателство.

 С публикуването на коментар или мнение на city-studio-bg.com, потребителят потвърждава, че е запознат с тези условия, че ги приема и се задължава да ги спазва.

6. Отговорност

 РИГ-3-ПРЕСС има право да променя технологията и дизайна на предоставяните Услуги без предварително известяване.

 РИГ-3_ПРЕСС ООД има право по всяко време да променя съдържанието на city-studio-bg.com и настоящите общи условия за ползването му, без да има задължение за предварително уведомяване на потребителите за промените. Изменените общи условия за ползване на city-studio-bg.com се публикуват на city-studio-bg.com и са достъпни за всички потребители.

  си запазва правото да изпраща на своите потребители съобщения, свързани с нови услуги или с промени в условията и начините за използване на сегашните услуги.

6.1. Връзки към уебсайтове на трети лица

 Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайтове, които са собственост или се оперират от трети страни, а не от РИГ-3-ПРЕСС ООД. Тези връзки са предоставени само за удобство на посетителите на сайта. РИГ-3-ПРЕСС  ООД няма контрол и не носи отговорност за съдържанието, политиките за защита на личната информация или сигурността на такива сайтове.

 РИГ-3-ПРЕСС ООД не носи отговорност за качеството и състоянието на връзките към Интернет, както и за изправността на устройствата, които ги осигуряват, от вашия компютър до сървъра, върху който е разположен уебсайта.

7. Цени

 РИГ-3-ПРЕСС  ООД има правото да променя цените по свое решение по всяко време и без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена в уебсайта по време на правене на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на city-studio-bg.com, РИГ-3-ПРЕСС  ООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите, платени и/или депозирани от потребителя, ако има такива.

8. Приложимо право

 За всички неуредени в тези условия въпроси се прилагат разпоредбите действащото българско законодателство.

 Всички спорове, отнасящи се до тези условия, които страните не са успели да решат чрез преговори и по взаимно съгласие, се отнасят за решаване пред компетентните български съдилища.

 За целите на настоящите Общи условия, „Потребител” и „Купувач” е всеки, който осъществява достъп чрез Интернет до Интернет страницата city-studio-bg.com . Сайтът  city-studio-bg.com е собственост на РИГ-3-ПРЕСС ООД, представлявано от: Любомира Николова; ЕИК: BG 201444818; със седалище в град Варна и адрес на управление: гр. Варна, ул. „Иван Драсов” № 16Б.

 Със зареждане на city-studio-bg.com  всеки потребител приема и има задължение да спазва настоящите общи условия за цялото време на ползване на страницата, от първоначалното зареждане до напускането й.